Djerv 1919 2 - Ålgård 0-2 (0-0)

Djervbanen, 26 tilskuere (3 fra rett side av fjorden)

Laget: Cassim, Kalsås, Sele (kap), Asheim, B. Ravndal, A. Ravndal, Eidsaa (Gysland fra 12. min), Habibullah (Alsvik Bachmann fra 72. min), Habibi (Skjæveland fra 75. min), Kommedal (Lima fra 77. min), Risa 

Kortstokken: Lima (Gult)

Ålgård malte jevnt og trutt gjennom første omgang i sterk medvind på Djervbanen mandag kveld, men manglet den siste forløsende pasningen til å ta ledelsen. 6-1 i sjanser favør oss, talte vi opp i pausen etter at Mattis og Henrik hadde vært svært nær scoringer. Vetle fikk en kraftig smell i ankelen og måtte hinke av banen allerede etter ni minutter, men Gysland kom inn på midten og løste oppgaven som om det var den naturligste ting i verden.

Det var vanskelig å peke på en enkelt spiller som dagens spiller. Henrik var meget god på topp, møtte, slo tilbake og gikk på løp. Gysland er nevnt. Jeppe hadde et par sterke redninger etter pause, i en kamp der han sett under ett hadde lite å gjøre. Mattis herjet på høyrekanten, og det var der han stormet frem fire minutter etter pause da han ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren.

Soleklar straffe, og den sendte Arne i mål. Arne var (som vanlig) meget god, vant en del 40/60-dueller, og da Ålgård et kvarter senere fikk frispark på 22 meter, ladet han kanonen og sendte ballen bak en forfjamset og overrasket keeper som tydeligvis ikke hadde regnet holdet som det farligste.

Djerv fikk noen muligheter etter pause, og var nær scoring da de headet en corner over mål fra kloss hold, før de fikk skutt på enda nærmere hold, men Jeppe holdt det harde skuddet. Istedet kunne Erik øket da han sendte ballen i en fin bue over keeper og i stolpen, men det endte 2-0 i Haugesund.

Ålgård har med 16 av 18 poeng så langt hatt den besteseriestarten siden 2002. Den gang fikk laget hele 22 poeng på de første åtte kampene, og sesongen endte i opprykk. Hvor det kan ende denne gangen, vil vi nok få en antydning om på søndag da totalt suverene Haugesund 2 kommer på besøk.