Tap for Åkra

Ålgård tapte 3-0 for den suverene serielederen på Karmøy lørdag ettermiddag.

Strålende solskinn, nesten fulle tribuner (Åkra har vunnet et par kamper i det siste) og vindstille (!) var rammen for lørdagens kamp borte mot Åkra. Før kampen var holdningen klar: Her var det ingenting å tape, høyt press og prøve å ryste den suverene serielederen i deres hule.

      Åkra - Ålgård    

3-0

(1-0)

Åkra stadion, 250 tilskuere

Marius Halvorsen (k) 

Mathias Szanto, Markus Sælevik, Steffen Aavitsland, Alex Tesfai

Klaus Merkesdal, Eden Zormah 

Zabi Habibullah, Henrik Kommedal, Samir Habibi 

Vetle Birkedal 

Innbyttere: Shabir Oriakhil (70. min for Kommedal), Oliver Sælevik (80. min for Habibi), Sigurd Gjesdal (89. min for Merkesdal)

Planen holdt omtrent like lenge som det tar en politiker å skifte mening. Åkra presset oss bakover, og når vi samtidig forsøkte å holde oss til planen overbefolket Åkra oss særlig på vår høyrekant og kom til stadige skumle innlegg. 

Vi holdt likevel stand lenge, mye takket være fandenivoldsk innsats og ekstremt mye løping, men uten at vi klarer å svare med store og klare målsjanser. Åkra scorer kun fire minutter før pause, og i andre omgang er Åkra aldri truet. Innsatsen før pause tømmer oss etter hvert for krefter, de kontrer inn et mål allerede etter syv minutter etter at vi har frispark foran deres mål.

Halvveis ut i omgangen øker de til 3-0. Det kunne blitt mer. Nærmest var de da et frispark dabber opp i tverrliggeren få minutter før slutt. Fellesnevner for målene er at vi ikke klarer å rydde unna ballen, tross mange muligheter til å måke den unna. Vi hadde et skudd på mål i andre omgang, på et frispark flere minutter på overtid som gikk rett på keeper. 

Åkra var rett og slett for gode for oss, og noe å strekke oss etter.

Kommentaren: -Traktoren kom seg ombord i ferja. (undertegnede) -Heldigvis. (Steffen viser omsorg for traktorsjåførens sikkerhet etter at han med sin ekstreme tidsbruk i billettluka sørger for at ÅFK-bussen står igjen på kaien mens ferja setter kursen nordover.)

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift