Første tap på Hommersåk siden 1959

Espen Nygaard skapte ny spenning minutter før slutt, men Riska avgjorde kampen minuttet senere og vant 3-1.

Riska var fortsatt med i kampen om opprykk og var dermed storfavoritter før lørdagens kamp. De tok også ledelsen allerede etter fire minutter, men etter dette spilte vi jevnt med vertene og hadde flere brukbare muligheter til å utligne. 

    Riska - Ålgård  

3-1

(1-0)

Riska stadion, 120 tilskuere

Kenneth Espedal

Vikar Valsson, Christer Reinertsen (k), Alexander Viland, Halldor Broddi Thorsteinsson 

Ezekiel Bala, Benjamin Ravndal, Zabi Habibullah

Henrik Kommedal, Espen Nygaard , Aslak Ravndal 

Innbyttere: Oliver Sælevik (80. min for Bala), Klaus Merkesdal (82. min for Habibullah), Markus Sælevik (87. min for Kommedal)

Det kom riktignok ikke flere scoringer før pause, og etter hvilen festet Riska grepet om kampen halvveis ut i andre omgang da de økte til 2-0. Kun tre minutter etter fikk de et svært strengt straffespark som Kenneth i rettferdighetens navn reddet på mesterlig vis. 

Seks minutter før slutt rotet Riska det til for seg selv i eget forsvar. Den ene tabben avløste den andre før Motland til slutt serverte Nygaard som alene med keeper var sikkerheten selv og satte ballen under keeper og inn i mål.

Dette skapte ny spenning i et helt minutt. Da fikk nemlig Riska en corner som ble headet i mål. Som i kampen mot Åkra må vi nok innrømme at vertene var bedre kampen sett under ett, men totalt sett en godt gjennmført kamp av Ålgård. Dette var for øvrig første gang siden 1959 at Ålgård tapte en seriekamp borte mot Riska.

For Riska holdt ikke seieren til å henge med i kampen om opprykk. Det sikret nemlig Vardeneset seg med å vinne på Frøyland. Vi gratulerer Vardeneset med opprykket!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift