Ett poeng på Sandnes

Ålgård scoret rett før og etter pause ved Amir Habibi og Vetle Birkedal og ledet 2-0, men Riska kom tilbake og sikret seg uavgjort.

Etter forrige ukes nedsabling av Sola 2, ventet langt sterkere motstand på Sandnes da Riska stod på motsatt banehalvdel. Ålgård åpnet kampen fornuftig og spilte på det sikre, og Riska skapte overraskende lite før pause. Begge lag slo mye langt og høyt, og det var i en slik løpsduell at Henrik som var så glitrende sist mot Sola 2, fikk en strekk allerede etter 2 minutter og måtte ut.

​   Riska - Ålgård

Riska kunstgress, 100 tilskuere

Vikar Valsson , Einar Øvstebø, Martin Eidsaa, Markus Sælevik

Oliver Henneberg Bech, Amir Habibi , Sven Næsse, Zabi Habibullah

Henrik Kommedal, Christer Bauge Sivertsen

Innbyttere: Klaus Merkesdal (3. min for Kommedal), Vetle André Birkedal (5. min for Merkesdal), Halldor Broddi Thorsteinsson (57. min for Habibullah), Zabi Habibullah (74. min for Valsson), Mathias Szanto (86. min for Henneberg Bech)

Spillerne på benken forventet ikke å få spille så fort, og Vetle måtte opp i garderoben for å hente drakta. Dermed kom Klaus inn, for bare å bli byttet ut igjen to minutter senere.

Utover i omgangen skaper Riska etterhvert et par farligheter. Den første på en corner skaper vi selv når vi istedet for å heade utover, header tilbake inn i feltet. Så får Riska et innkast som kastes langt, over Marius, og i kaoset som oppstår klarer Martin til slutt å blokkere et skudd fra Riska.

Etter dette er det vår tur til å skape et par farligheter, først header Christer på mål, men Riskas keeper kaster seg og slår unna, så spiller vi oss fint frem, og igjen er det Christer som avslutter, denne gang med et skudd. Rett før pause har Riska et innkast ved eget cornerflagg, vi låser av og stjeler ballen, Amir skyter via et Riska-bein og ballen går i en bue over Smalås i Riska-buret og Ålgård leder 1-0 til pause.

Det var god stemning blant tilreisende fra Ålgård i pausen, kampen hadde kanskje ikke vært veldig underholdende, særlig for hjemmelag og nøytrale, men Ålgård hadde levert en god første omgang og ledet. Andre omgang var knapt blåst i gang før ballen lå i nettet på nytt.

Denne gang var det Vikar som spilte frem Vetle. Han får ikke avsluttet skikkelig første gang, men beholder ballen og skyter ballen på innsiden av keeper og ned ved stolperota. 1-0 var kjekt. 2-0? Fantastisk!

Dessverre tar det bare fem minutter før Riska reduserer på en scoring som ligner vår første. Et skudd går via et bein og over Marius og i mål. Etter dette øker intensiteten i kampen, dommeren gir flere gule kort som så noe billige ut fra der jeg stod, inkludert en straffe halvveis ut i omgangen. Vetle Myhre gjorde ingen feil fra straffemerke, og dermed var tomålsledelsen borte og lagene like langt.

Riska trykket mot slutten, men vi var på ingen måter ufarlige mot slutten. Dermed endte kampen uavgjort. Et sterkt resultat mot en god motstander, selv om det selvsagt er surt etter å ha ledet med to mål.