Sola - Ålgård 5-3 (3-1)

Sola var best i første omgang, men vi kom sterkt etter pause. Vi scorer tre mål ved Vetle Birkedal, Amir Habibi og Henrik Kommedal, men igjen gir vi bort litt for enkle baklengsmål, og taper dermed 5-3.

Sola var klart best i første omgang, men det var vi som fikk kampens første mulighet da vi spilte oss fint frem på venstrekanten, ballen gikk langs bakken inn foran mål hvor det var full panikk i Sola-forsvaret, men uten at vi fikk løsnet skudd.

Sola - Ålgård

Sola kunstgress, 30 tilskuere

Vikar Valsson, Einar Øvstebø, Markus Sælevik, Halldor Broddi Thorsteinsson

Zabi Habibullah, Klaus Merkesdal, Sindre Abrahamsen Karlsen, Henrik Kommedal

Vetle Birkedal , Amir Habibi

Innbyttere: Christer Sivertsen (65. min for Birkedal), Oliver Sælevik (65. min for Habibullah), Martin Eidsaa (65. min for M. Sælevik), Mathias Szanto (80. min for Karlsen), Tim Skjæveland (80. min for Valsson)

Hjemmelaget skaper ikke noe særlig før de etter elleve minutter slår langt fra sin venstreside, Sola får stå helt alene på ti meters hold og heade ballen i lengste kryss. Det blir også litt enkelt fem minutter senere når Sola vinner duell på duell inne i vår sekstenmeter og skyter ballen hardt i mål fra kort hold.

Sola var gode på å gå forbi en mann, og slå raske og presise pasninger, særlig i første omgang, og vi ble løpende mellom. I tillegg var de gode på å sette press i lag, noe som gjorde at vi fikk dårlig tid med ballen. Når vi fikk ballen, prøver vi på for vanskelige ting, eller slår upresise pasninger som Sola plukker opp.

I treningskampene har vi sluppet inn mange enkle mål, men vi scorer mye mål, og etter 35 minutter er det vi som kriger på venstrekanten, Vetle vinner ballen på hjørnet av sekstenmeteren og får pirket ballen forbi Solas utrusende keeper og i mål. Sola svarer umiddelbart, dermed stod det 3-1 til pause.

Andre omgang er langt bedre, og avslutningen i begge de siste treningskampene tyder på at Ålgård er et lag som er i ferd med å få god kondisjon. I denne gode avslutningen ble det også satt inn hele tre debutanter, Martin Eidsaa, Mathias Szanto og Tim Skjæveland, som alle klarte seg godt. I perioder trykker vi 3. divisjonslaget kraftig bakover.

Det tok kun fem minutter før Henrik ble regelrett sparket ned inne i feltet hos Sola, et klokkeklart straffespark som Amir satte sikkert i mål, men igjen tar det bare minutter før Sola øker på nytt. Henrik får drømmetreff ti minutter etter det igjen, drar av en mann og skyter ballen fra 17 meter høyt opp mot vinkelen.

På "tribunen" begynner vi å lure på om vi skal klare 4-4 for andre kamp på rad, men i sluttminuttet får Sola frispark fra 18 meter, skuddet går helt ned ved stolperota, og Sola vinner 5-3.

Ålgård har spilt alle sine treningskamper på bortebane, men onsdag 21. mars er det kamp på Ålgård stadion når årets første tellende kamp skal spilles. Vardeneset er da vår motstander i første kvalifiseringsrunde i cupen.