Trenerkurs

Ålgård Fotball Klubb inviterer til en ny runde med trenerkurs her på Ålgård.

Denne gang tilbys Delkurs 1 og Delkurs 2 i Grasrottrenerstigen. Kursene retter seg mot barnefotballen i aldersgruppen hhv 6-8 år og 9-10 år.

Vi oppfordrer så mange trenere som mulig til å bli med denne unike mulighet for å ta kursene lokalt. I tillegg til at kurset gjennomføres i våre lokaler og på våre baner, så er kurset også gratis.

Vi minner samtidig også om at ÅFK har vedtatt formelle kompetansekrav for alle trenere i klubben, og at delkursene inngår i dette.

Fra handlingsplan til NFF

I NFFs handlingsplan 2016 – 2020 er det et eksplisitt mål at i alle klubber med barne- og ungdomsavdelinger i Norge:

• Skal ha en trener på hvert årstrinn i barne- og ungdomsfotballen med Grasrottrener kompetanse.
  • Alle trenerne i barnefotballen skal ha deltatt på barnefotballkvelden, samt å ha fullført delkurs 1 og følgelig ha autorisasjon som Barnefotballtrener.
  • Alle trenere i ungdomsfotballen skal ha deltatt på ungdomsfotballkvelden, samt å ha fullført ett av delkursene 3 eller 4.

For en mamma- og pappatrener vil det være gunstig å ta et delkurs for så å praktisere med sitt lag i ett til to år. Så går en videre på neste delkurs. Dette vil øke sjansene for å bli en god barne– og ungdomstrener.
Følgelig: du sier ja til å være trener for de aller yngste. Ta del kurs 1 – Barnefotballkurset for så å praktisere som trener i ett eller to år.
Når spillerne dine blir 9 år – tar du del kurs 2: Barnefotballen – flest mulig lengst mulig. Slik fortsetter du.

Gjennomføring:

Kursene gjennomføres som to separate kurs etter følgende plan:

Delkurs 1 - uke 43
Tirsdag 24.oktober       kl. 18:00 - 22:00
Fredag 27.oktober        kl. 18:00 - 22:00
Lørdag 28.oktober        kl. 10:00 - 16:00

Delkurs 2 – uke 44

Tirsdag 31.oktober       kl. 18:00 - 22:00
Fredag 3.november      kl. 18:00 - 22:00
Lørdag 4.november      kl. 10:00 - 16:00

Instruktør: Vi er så heldige å ha fått tildelt Kjetil Stensland fra Vardeneset som NFF instruktør. Han har lang trenererfaring og er pt. G03 trener og Trenerkoordinator i Vardeneset samt NFF kretslagstrener for G 2003-kullet.

Påmelding gjøres til margun.cassim@algard-fk. Frist: 1.oktober.

Kurset vil også bli tilbudt trenere fra våre naboklubber.